2011 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

LIETUS


Pratarmė

Kas yra tradicinė medicina? Iš karto pagalvojote, kad tai mums įprasta dabartinė medicina. Retas kuris atsako, kad tradicinė medicina yra liaudies medicina, iš lūpų į lūpas sklindanti tarp žmonių visose šalyse. Tai ir yra tradicinė medicina. Gydymo metodai aprašyti seniausiuose rašytiniuose šaltiniuose, o jų pagrindas dažniausiai yra gydančių augalų naudojimas. Ir Lietuvoje, ir kitur, visais laikais buvo žmonių, kurie gydydavo aplinkinius žmones. Visi juos gerbia ir ištikus ligai eina pas juos patarimo.
Tų žmonių yra labai mažai, juos žino, jų klauso, nes besikreipusieji dažniausiai pasveiksta ar labai palengvėja būklė. Nežinia, kas lemia jų sugebėjimą suprasti ir žinoti. Tai Dievo duotas talentas būti pastabiam, smalsiam, kaupti žinias ir mylėti savo artimą, o be šitos labai retos svarbiausios savybės nerasi nė vieno, kuris turi savybę gydyti žmones. Todėl ir reta šitų žmonių.
Mano mama Taisija Lazdynienė gyvena Panevėžyje. Jai jau 80 metų, ir ji yra gyvybinga, veikli, jos protas aiškus ir mintys kaip jauno žmogaus. Nors nebaigusi mokslų, mama mokosi visą laiką - skaito knygas apie vaistažoles, gilina žinias apie maitinimąsi, skaito laikraščius, žurnalus, prašo manęs internete surasti medžiagos apie vieną ar kitą dalyką, kaupia žinias apie viską, kas yra palanku žmogaus sveikatai.
Kalbuosi su mama labai daug

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą